Jälkiruokia

Suklaa-piimäkakku

8-10 annosta

Taikina;

180 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl kookosrouhetta
2 dl piimää
4 valkuaista
ripaus suolaa

Suklaatäyte;

400 g tummaa suklaata
250 g margariinia sulatettuna
1 1/3 dl tomusokeria

Voitele vuoka (halkaisija 20cm). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
Vispaa rasva, vaniljasokeri ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, seosta koko ajan vispaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siiilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kookosrouhe ja piimä.
Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen / kolmeen kerrokseen.

Sekoita suklaa ja rasva keskenään. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vispaa täyte notkeaksi puuharukalla ja levitä se kakun väliin ja päälle.


Anun kakku


3 dl sokeria
5 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sulaa rasvaa
1,5 dl kermaviiliä
1 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta

Sekoita kaikki ainesosat keskenään.
Paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti.

Tosi helppo kakku ja aina onnistuu! Myös gluteenittomana!



Juustokakku

Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 rasiaa (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa

Koristeluun:
Marjoja
Kiille hyytelösokerista

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murska ne muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaa sitruunamehuun.
Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos ja sokerit. Lisää lopuksi vaahdotettu vispikerma. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele kakku marjoilla. Sivele marjoille halutessasi Hyytelösokerista valmistettua kiillettä,

Suklaakakku


2,5 dl maissijauhoja
200 g margariinia
200 g taloussuklaata
2 dl sokeria
4 munaa
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaapalat ja margariini. Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa-margariiniseos yhteen ja lisää munavaahto sekä maissijauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.



Sacher-kakku



150 g tummaa talossuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1 dl jauhettuja manteleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kostutus
0,5 dl tummaa rommia
0,5 dl vettä

Täyte
3 - 4 dl arikoosisosetta

Kuorrutus
125 g talousuklaata
1 rkl voita

Lisäksi
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mukaan hieman jäähtynyt suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Vatkaa valakuaiset vaahdoksi ja sekoita viimeiseksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuoaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt. Levitä väleihin aprikoosisose.

Sulata suklaa ja rasva. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Anna jäähtyä.

Lisänä voit tarjota vatkattua kermaa. Kakusta saat 10 - 12 palaa.
NAM!


1 kommentti: