Sieniruokia

Suppilovahveropiirakka

Tarvitset:

100g voita


juustoraastetta

0,5 dl kermaa

2,5 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte;
paistettuja suppilovahveroita
1 pkt paistettua pekonisilppua

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää päälle täyte ja tomaattiviipaleita. Lisää täytteen päälle vielä 2 dl kermaviiliä sekoitettuna 3 kanamunan ja juustoraasteen kanssa.
Paista uunissa n. 30 min 225 asteessa.





Mustatorvisienikeitto

Tarvitset;
Noin 1 litra tuoreita mustatorvisieniä
1 sipuli
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 rkl tuorett rakuunaa
2 rkl tuoretta silputtua persiljaa
mustapippuria
100g sulatejuustoa
2 dl ranskankermaa

1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta sienet omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
3. Lisää kattilaan rasva ja sipulisilppu ja kuullota hetken. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet. Hauda miedolla lämmöllä noin 10 min.
4. Lisää sulatejuusto ja ranskankerma. Kuumenna kunnes juusto on sulanut ja keitto tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Annoksia; 4.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti