Tarvitset;
Noin 1 litra tuoreita mustatorvisieniä
1 sipuli
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 rkl tuorett rakuunaa
2 rkl tuoretta silputtua persiljaa
mustapippuria
100g sulatejuustoa
2 dl ranskankermaa
1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta sienet omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
3. Lisää kattilaan rasva ja sipulisilppu ja kuullota hetken. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet. Hauda miedolla lämmöllä noin 10 min.
4. Lisää sulatejuusto ja ranskankerma. Kuumenna kunnes juusto on sulanut ja keitto tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti