sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sacher-kakku

150 g tummaa talossuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1 dl jauhettuja manteleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kostutus
0,5 dl tummaa rommia
0,5 dl vettä

Täyte
3 - 4 dl arikoosisosetta

Kuorrutus
125 g talousuklaata
1 rkl voita

Lisäksi
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mukaan hieman jäähtynyt suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Vatkaa valakuaiset vaahdoksi ja sekoita viimeiseksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuoaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt. Levitä väleihin aprikoosisose.

Sulata suklaa ja rasva. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Anna jäähtyä.

Lisänä voit tarjota vatkattua kermaa. Kakusta saat 10 - 12 palaa.
NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti