sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Juustokakku

Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 rasiaa (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa

Koristeluun:
Marjoja
Kiille hyytelösokerista

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murska ne muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaa sitruunamehuun.
Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos ja sokerit. Lisää lopuksi vaahdotettu vispikerma. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele kakku marjoilla. Sivele marjoille halutessasi Hyytelösokerista valmistettua kiillettä,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti