Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 rasiaa (á 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa
Koristeluun:
Marjoja
Kiille hyytelösokerista
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murska ne muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaa sitruunamehuun.
Vatkaa kulhossa Hovin joukkoon liivateseos ja sokerit. Lisää lopuksi vaahdotettu vispikerma. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele kakku marjoilla. Sivele marjoille halutessasi Hyytelösokerista valmistettua kiillettä,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti