tiistai 23. huhtikuuta 2013

Suklaa-piimäkakku

8-10 annosta

Taikina;

180 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl kookosrouhetta
2 dl piimää
4 valkuaista
ripaus suolaa

Suklaatäyte;

400 g tummaa suklaata
250 g margariinia sulatettuna
1 1/3 dl tomusokeria

Voitele vuoka (halkaisija 20cm). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
Vispaa rasva, vaniljasokeri ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, seosta koko ajan vispaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siiilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kookosrouhe ja piimä.
Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen / kolmeen kerrokseen.

Sekoita suklaa ja rasva keskenään. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vispaa täyte notkeaksi puuharukalla ja levitä se kakun väliin ja päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti